Värdeökningen av en balkonginglasning

 – Öka bostadens värde och minska hushållets kostnader i ett svep

Under den kalla delen av året är det lätt hänt att vi räknar bort det extra utrymme som vi faktiskt ofta har och inte kan bruka, dvs balkongen. Det är en av anledningarna till att en inglasning känns som ett naturligt val för att få mer ut av sin balkong eller uteplats. Men det finns andra anledningar som är minst lika viktiga att nämna och det är den värdeökning och de minskade kostnader som en inglasning ger.

 

Varför ökar värdet på bostadsrätterna.

En balkong är något som generellt höjer värdet på en bostad avsevärt och en modifikation av balkongen så att den kan användas en större del utav året ökar värdet ytterligare.

Förutom att din balkong blir tillgänglig i mycket längre perioder. Så ökar en inglasning också värdet på din bostad och spar inpå kostnader av ett par andra anledningar:

 • En ansiktslyftning för balkongen
  En balkonginglasning är väldigt ofta den upprustning som din balkong behöver och bidrar då stort i att försköna din bostads utseende både inifrån, men kanske ännu mer utifrån och kan designas för att matcha resten av byggnadens design och dekor.
 • Ett skyddslager för fasaden
  En yta som tidigare har varit helt exponerad för väder och vind blir plötsligt insluten och skyddad. Som resultat av detta så uppstår inte samma slitage på balkong, fasad och fönster och du behöver därför inte lägga ner lika mycket tid på underhåll och rengöring.
 •  Lägre energi & uppvärmningskostnader
  Genom att glasa in din balkong kan du sänka dina energi & uppvärmningskostnader avsevärt. Du konserverar och håller kvar mycket mer värmeenergi i bostaden och kan därför se din elräkning sjunka nämnvärt.
 • Ett permanent inrett utrymme
  När bostaden har en permanent inredd och hemtrevlig balkong är detta en fristad för ägaren  som vid en eventuell framtida försäljning och visning ger spekulanter mycket positiva intryck.
 • Väldig populärt!
  Att glasa in sin balkong har varit och förblivit populärt under en längre period och inglasade balkonger är lyckligen här för att stanna. Många som eftersöker lägenhet, villa eller någon annan bostad ser en inglasad balkong som en tydlig poäng till fördel för en bostad och det är därför en väldigt attraktiv och enkel modifikation att göra för att höja värdet på hemmet.

Allt detta sammantaget gör en balkonginglasning till en klok investering för hemmet och ett betydande plus i tillvaron.

Relaterade artiklar

Tillbaka till bloggen