Balkonginglasningar som tål att jämföras

Förstärkt konstruktion för problemfri användning!

Stor vikt har lagts på att utveckla starka låsmekanismer som håller kvar vikglasen när de öppnas. Tyvärr är det alltför vanligt förkommande på marknaden att låsmekanismer är för klent utförda med resultatet att vikglasen lätt hamnar ur led och behöver omfattande service.
Tack vare en väl beprövad och dimensionerad låsning som klarar betydligt högre glasvikter och är avsedda för kommersiella konstruktioner så behöver man definitivt inte oroa sig för slitage eller att rutan ska hamna ur led när man använder sig av Vårt system.

 

Samtliga komponenter är framtagna speciellt för att klara de kraftiga glasen och är av samma modeller som normalt används på stora glasväggar som du ser i exempelvis köpcentren. Där öppnas och stängs dessa glasväggar varje dag och det ställs höga krav på hållbarhet och säkerhet. Dessa glasväggar håller normalt i 10-tals år utan problem och är väl beprövat. Vi har valt att använda oss av samma beprövade teknik för att vara säkra på att systemet håller i lång tid framåt.

För oss har det varit otroligt viktig att konstruktionen känns stabil och är av väldigt hög kvalitet precis som det du stöter på i kommersiella byggnader. Detta är något vi verkligen lyckats med. Jämför oss gärna!

 

Användarvänlighet och säkerhet i fokus

Genom innovativ design, kraftiga låsmekanismer och kullagrade löpenheter har vi lyckats göra systemet otroligt smidigt och kompakt. Att skjuta glasluckorna och vika upp dem går extremt lätt med kraften från ett finger. Man behöver inte hjälpa luckorna att gå i lås eller på något sätt hålla upp dem vid öppning vilket är ganska vanligt att man behöver göra på konventionella system vilket kan upplevas som bökigt.

Passion för design och funktion

Detta system är utvecklat för så mycket mer än bara ren funktionalitet. Väldigt stor vikt har lagts på användarvänlighet, design och servicevänlighet.

När man investerar i ett riktigt uterum förväntar man sig också att det ska leva upp till lite högre förväntningar. Det ska se bra ut och kännas som en del av rummet samtidigt ska det vara väldigt lätt att använda och göra rent. Många tillbehör och valmöjligheter har utvecklats för att passa in i just ditt rum.

Blomlådor, fönsterbrädor eller varför inte en vit-lackerad insida istället för den metallgrå som normalt används?

 

Lätt att vårda

Alla material har valts speciellt för att de ska vara extremt lätta att göra rent samt att de ska tåla rengöringsmedel helt utan problem. Tack vare en glatt yta så har smuts väldigt svårt att fästa och blir lätt att torka av.

Att putsa glasen har aldrig varit så enkelt som med vikglas. Man bara viker in glasluckorna och kommer på så vis åt att putsa båda sidor helt utan problem eller ansträngning.

 

Riktigt ytterfasadsystem

Vårt inglasningssystem använder sig av riktiga fasadsystemsprofiler vilket vanligtvis används i ytterväggar och entréer på byggnader där det ställs höga krav på stabilitet, hållbarhet och isoleringsförmåga samtidigt som det ska vara lätt att byta ut trasiga rutor och andra komponenter. Detta gör vi för att få en stabil och stadig konstruktion som bygger ända nere från balkonggolvplattan och upp med goda isolerande egenskaper. Denna konstruktion tar sedan upp hela vikten från glasen utan nämnvärd belastning på balkongräcket.

Konventionella inglasningssystem fästs normalt sätt direkt i befintligt balkongräcke som då får ta en stor del av belastningen och underdelen täcks med någon form av enklare vindskivor ner till golv vilket ger långt ifrån samma stabilitet och isolerande funktion som i en underliggande aluminiumkonstruktion.

 

Väl genomtänkt design och formgivning

Det många glömmer bort när de utvecklar nya profilsystem är själva designen som även den är viktig för slutresultatet. Många ingenjörer fokuserar helt på det tekniska och sedan går det till produktion utan att låta en arkitekt titta vidare på det.

Vi har efter att systemet varit tekniskt färdigställt låtit utveckla designen. Inglasningen blir ju trots allt en del av lägenheten och man vill inte se montageskruvar och infästningar. Detta har vi löst genom att ta fram lösningar för att dölja alla infästningar, skruvar, göra mjuka hörn, lägga till dekorlister till utvecklandet av snygga lock och lister.

Tack vare detta vågar vi påstå att vi ligger i absolut framkant vad gäller design och utseendet på den färdiga installationen.

 

Klarar framtida höjdförändringar utan problem

Systemet är utvecklat för just balkonger och som många känner till kan balkonger röra sig lite över tid samt mellan sommar och vinter. Det är fullt normalt att byggnationer rör på sig, inte minst vid nybyggnation då marken inte satt sig. Ett vanligt fall är att den övre balkongplattan rör på sig lite om grannen över dig installerar inglasning.

Dilatationsspelet ser då till att det inte blir några problem för Dig. Det rör sig oftast om relativt små förändringar men som kan vara tillräckligt för att det ska bli svårt att öppna och stänga inglasningar som saknar så kallat dilatationsspel vilket många traditionella inglasningar gör.

Dilatationsspel innebär att konstruktionen skall klara vissa måttändringar utan att glasrutorna skall fastna eller få problem. I vårt system har vi konstruerat ett väl tilltaget dilatationsspel för att efterjusteringar inte skall krävas även om balkongen rör på sig lite.

 

Relaterade artiklar

Tillbaka till bloggen